АКТУАЛНО
начало  |   актуално
Конферениция "Иновации за конкурентоспособност. Базовите индустрии - двигател за растеж"
04. 01. 18

По повод на българското председателство на Съвета на Европейския съюз като съпътстваща програма на Министерството на икономиката ще се проведе Конференция „Иновации за конкурентоспособност. Базовите индустрии – двигател за растеж”. Организатори са представители на българските базови индустрия – БАМИ, БКХП и БФИЕК, с институционалната подкрепа на европейските организации на тези индустрии. За участие са поканени делегатите за срещата на Съвета по конкурентоспособност от страните-членки, представители от ЕК и ЕП, както и водещи предприятия от българска индустрия.
Тематиката е посветена на индустриалните политики на ЕС, отражението им върху конкурентоспособността, върховите постижения на български фирми и най-добри практики при производството на метали и химически продукти.
Конференцията ще се проведе на 31.01. 2018 (сряда) от 14.00 часа в хотел Маринела, зала „София 1” , гр.София, бул. Джеймс Баучер № 100.


изтегли...
Програма

22. 12. 17

В НАВЕЧЕРИЕТО НА СВЕТЛИТЕ ПРАЗНИЦИ – РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО И НАСТЪПВАНЕТО НА НОВАТА 2018 ГОДИНА, БЪЛГАРСКА АСОЦИАЦИЯ НА МЕТАЛУРГИЧНАТА ИНДУСТРИЯ ВИ ПОЖЕЛАВА ЗДРАВЕ, ЛЮБОВ И БЛАГОДЕНСТВИЕ.
НЕКА ПОСРЕЩНЕМ НОВАТА 2018 ГОДИНА С ПОВЕЧЕ УСМИВКИ, ЩАСТЛИВИ МИГОВЕ И МНОГО, МНОГО ЛИЧНИ И ПРОФЕСИОНАЛНИ УСПЕХИ!


УЧЕНИЧЕСКИ КОНКУРС „ИНДУСТРИЯТА В МОЯ ГРАД“
21. 11. 17

Под патронажа на кмета на Перник г-жа Вяра Церовска стартира традиционен ученически конкурс на тема “Индустрията в моя град” . Организатори са Химикотехнологичният и металургичен университет (ХТМУ) и Българската асоциация на металургичната индустрия (БАМИ), а спонсори са фирми от металната индустрия в региона.
Конкурсът се провежда в три възрастови категории - за ученици от 1-ви до 4-ти клас, от 5-ти до 7-ми клас и от 8-ми до 12 клас. Класирането също ще бъде в три категории, като за всички отличени от І-во до ІІІ-то място ученици ще бъдат осигурени предметни награди и грамоти.

ЕСЕТО И РЕГИСТРАЦИОННИЯ ФОРМУЛЯР се изпращат по електронен път на е-mail: konkurs@uctm.edu

Крайният срок за подаване на предложения е 30 декември 2017 г.
Информация и регистрационен формуляр ще намерите в секция НОВИНИ на сайта на ХТМУ www.uctm.edu.


Mеталургичната общност отбеляза професионалния празник Ден на металурга
07. 11. 17

По традиция и тази година Българската асоциация на металургичната индустрия организира честване на професионалния празник Ден на металурга, който се проведе на производствената площадка на Етем България ЕАД, София - лидер в производството на алуминиеви фасадни системи и алуминиеви части за автомобилната индустрия, с над 200 млн. евро инвестиции „на зелено“.

Официални гости на празника бяха Т.Дончев - заместник министър - председател, Л. Борисов – Заместник-министър на икономиката, Й. Фандъкова - кмет на гр. София, депутати от 44 НС, посланици, ръководители на работодателски и синдикални организации, висши мениджъри на металургични фирми.
Изпълнителният директор г - н Г. Менцелопулос представи плановете на компанията за разширяване на пазарното присъствие и развитие на производството и продуктовото портфолио от стъпването си преди 18 години в България.
Приветствие към гостите и представяне на показателите в сектора направи г - н Антон Петров - председател на УС на БАМИ. В духа на съществуващата традиция и партньорство с техническите университети бяха връчени Грамоти и парични награди на изявени студенти в учебната и практическа дейност.
Събитието продължи с обиколка на производствената база на ЕТЕМ и гостите се запознаха с действащите мощности и иновации, внедрени в производство на алуминиеви профили за да отговорят на високите международни стандарти.
За организаторите и металургичната общност бяха получени поздравителни адреси от различни държавни институции и партньори.


изтегли...
Поздравителни адреси