АКТУАЛНО
начало  |   актуално
Информационен календар на БАМИ
01. 09. 17изтегли...
„За дa бъдеш лидер, трябва да минеш през различни йерархични нива и да докажеш, че имаш качества, които те отличават от останалите“ – Интервю на Нели Тончева (член на УС на АЛКОМЕТ и БАМИ) за списание Мениджър
25. 08. 17

НАЙ-ВАЖНИЯТ УРОК ЗА УСПЕХА, КОЙТО НАУЧИХ, Е че той не е вещ, с която разполагаш, а състояние, което те определя в даден момент от живота ти като съвкупност от обстоятелства и реализация на поставените цели. Да дефинираш понятието "успех", е същото като да дадеш определение за щастие. Някои хора може да се чувстват "успели" от някое малко начинание, а други - обратното, независимо от високите постижения, които постигат в сферата си на работа.

ЗА ДА БЪДЕШ ЛИДЕР ТРЯБВА
да минеш през различни йерархични нива и да докажеш, че имаш качества, които те отличават от останалите в колектива. Тогaва ще можеш да ги обединиш около идеите си и да ги насочваш в процеса на постигането им. Лидерът не може да съществува без добър екип. Членовете на екипа определят конкретен човек за лидер. Като директор в отдел "Продажби" моята основна задача е да контролирам процесите, както и да насочвам колектива в правилната посока за изпълнението им.

ПРОМЕНИТЕ, КОИТО ИСКАМ ДА ВИДЯ, СА
свързани с навлизането на нови пазари. От няколко години "Алкомет" работи при пълно натоварване на производствените мощности, което е основна предпоставка да търсим нови варианти за разширяване на бизнеса си. Предлагането на нови и по-качествени продукти ще ни позволи да навлезем в нови пазарни ниши. Задоволяването на клиентските потребности е сред основните ни приоритети. Когато клиентът е доволен - купува повече, а ние имаме възможност за развитие. Целият този процес може да се опише като своеобразна спирала.

ПОСТАВЯНЕТО НА СМЕЛИ ЦЕЛИ Е
невъзможно без премерен бизнес риск. В динамично променящата се среда, в която живеем, е много важно да предвиждаш развитието на клиентските потребности години напред, за да останеш конкурентоспособен. Непрекъснатото развитие на компанията е резултат от осъществяването и реализацията на цели, които са иновативни и в известен смисъл рискови в началния си стадий. Самият процес по проучване на възможностите и посоката за развитие и решението за тяхното разработване, осъществяването на нови продукти и налагането им на пазара е изключително интересен и завладяващ.

ЧУВСТВОТО, ЧЕ ИМАШ ПРИНОС Е
много важно за служителите, особено за младите колеги, които тепърва се изграждат като специалисти. Индикациите и оценките, които те получават при всекидневната комуникация, ги ориентира в това колко добре се справят със съответната работа. Нюансите в поведението на ръководителя са важни за всеки член от екипа, позволявайки му да прецени посоката си на развитие.

БИХ ОПИСАЛА ПРОФЕСИОНАЛНИЯ СИ ПЪТ КАТО
посветен изцяло на "Алкомет". Развитието ми е паралелно с това на компанията, което не позволява чувството на рутина да ме завладее. Стартът ми в компанията като научен сътрудник беше по неочакван, тъй като много специалисти с опит бяха кандидатствали за същата позиция, а дадоха шанс на мен - току-що дипломиран инженер. Но всичко постигнато след това е плод на много усилия и постоянство.

НАЙ-КРАСИВАТА БИЗНЕС ИДЕЯ Е
всяка нова идея, която ме вдъхновява, а реализацията й ме провокира.
В момента сме в процес на инвестиране в нови производствени мощности, с които възнамеряваме да разширим продуктовото си портфолио и да навлезем на нови пазари. Целият процес от проучването, правенето на тестове, проба-грешка, до постигането на желания резултат те изпълва с очакване на положителния резултат.

АКО МОЖЕХ ДА ПРЕКАРАМ ЕДИН ЧАС В РАЗГОВОР СЪС ЗНАМЕНИТОСТ
бих искала това да е някой от хората, които са имали неприемливи за тяхното време идеи и виждания и въпреки това не са се отказали от утвърждаването им. Такива като Айнщайн, Христофор Колумб, Маргарет Тачър.

НАЙ-ЧЕСТО СЛУШАМ
класическа музика. Когато пътувам, обичам в колата да звучи българска музика.


Информационен календар на БАМИ за м. август 2017 г.
01. 08. 17изтегли...
Информационен календар на БАМИ за м. юли 2017 г.
07. 07. 17изтегли...